alfabetar > Descoperă resursele

Descoperă resursele

Pentru preșcolar:

Gata de folosit la clasă

Ghiduri pedagogice bazate pe povești pentru diversitate, pe care ți le pune la dispoziție Asociația Cu Alte Cuvinte.

Pentru primar:

Metode și tehnici gata de folosit la clasă propuse de Fundația Noi Orizonturi și Asociația InfinitEDU.

Resurse și materiale didactice disponibile pe pagina InfinitEDU, dedicate în special învățătorilor, însă utile și educatorilor.

Cărți:

Biblioteca virtuală

Ghiduri pedagogice bazate pe povești pentru diversitate, pe care ți le pune la dispoziție Asociația Cu Alte Cuvinte.

Biblioteca digitală Cărți cu ScLipici, cu cărți puse la dispoziție de către Fundația Noi Orizonturi. Cuprinde peste 100 de volume ordonate pe niveluri de lectură și tematic. Poveștile de la nivelurile 1 și 2 sunt prezentate și sub formă de înregistrări video-audio, însoțite de bănci de cuvinte pentru exersarea citirii. Găsiți alăturate cărților scurte ghiduri cu propuneri de activități integrate de învățare, testate la clasă.

Lista de cărți tipărite:

Lista de cărți curatoriată de Asociația OvidiuRo.

Listele de cărți curatoriate de Asociația InfinitEDU.

Cursuri:

Evaluarea formativă a literației timpurii - Școli cu ScLipici

Fiecare elev vine la școală cu un nivel diferit de alfabetizare și ca atare prima noastră sarcină este să determinăm ce abilități și cunoștințe are deja acesta. Prin acest curs online îți punem la dispoziție două instrumente de evaluare a literației care te vor ajuta să înțelegi mai clar cum anume poți ajuta fiecare elev în parte.

Cursul este exclusiv online, se parcurge în ritmul propriu și, la finalizarea sa cu succes, cursanții primesc un certificat care atestă parcurgerea lui.

Dezvoltarea literației timpurii – metoda ABEL - Școli cu ScLipici

Cursul prezintă o abordare inovatoare a dezvoltării deprinderilor de bază de citit-scris. Este recomandat mai ales profesorilor care lucrează cu clasa pregătitoare sau clasa 1, dar și celor care întâmpină dificultăți cu elevii mai lenți din clasele mai mari, pentru care metoda fonetică analitică-sintetică s-a dovedit ineficientă.

Cursul este exclusiv online, se parcurge în ritmul propriu și, la finalizarea sa cu succes, cursanții primesc certificat.

Ateliere de vară organizate de InfinitEDU

Te învățăm cum să-i ajuți pe copii să vină cu drag la școală și cum să folosești o infinitate de idei creative pentru a schimba în bine lumea din jurul tău.

În cadrul atelierelor, prin abordare integrată, educatorii și profesorii pentru învățământ primar își vor crea portofolii cu tematici la alegere, planificându-și activitatea de învățare pentru anul școlar viitor.

Cursurile Profesori care inspiră, organizate de InfinitEDU

Ateliere practice cu educatori, învățători, profesori, părinți, în diverse arii de interes: dezvoltare personală, managementul clasei, gândire critică și creativă, lectură pentru dezvoltare personală, metode și procedee specifice artelor vizuale și abilităților practice, abordarea integrată, joc și mișcare, educație nonformală etc.

ALFABETAR este o platformă Edu Networks, creată cu sprijinul organizațiilor

Partener fondator al platformei ALFABETAR
Partener strategic al platformei ALFABETAR
Partener strategic al platformei ALFABETAR
All rights reserved ©2022